+90(482) 415 1295

Nusaybin Belediyesi Destek Hattı: 0531 734 64 34

Basın Duyurusu ( 2020 Yılı asansör kontrol denetimleri )

Tarih : 31-08-2020 1 defa incelendi

Belediyemiz ile A tipi muayene kuruluşu MBT Mühendislik tarafından, ilçemizde faaliyette olan Asansörlerin kontrollerine devam edilmektedir.
          Yapı Kontrol Müdürlüğünce yapılan açıklamaya göre: 2020 yılı içerisinde mevcut binalarda bulunan tüm asansörlerin muayeneden geçirilmesi planlandığı belirtildi. Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği kapsamında yapılan muayenenin amacı; insanların, insan ve yüklerin taşınmasında kullanılan asansörlerin can ve mal güvenliğini tehdit etmeyecek şekilde kullanımlarını sağlamak ve çevreyi korumak üzere işletme, bakım, periyodik kontrol, mevcut asansörlerin iyileştirilmesi, denetim, garanti ve satış sonrası hizmet şartları ile uyulması gereken kuralları uygulanmasını sağlamaktır.
          Asansörleri mevcut binalarda gerekli denetimin sağlıklı yapılabilmesi için bina yöneticilerin iş birliği önem arz etmektedir. Bina sorumlusunun yükümlülükleri 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun 35 inci maddesinin birinci fıkrasında "Bina sorumlusu, asansörün güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak üzere ayda bir kez bakımını ve yılda bir kez periyodik kontrolünü yaptırmaktan sorumludur." denilmektedir.
          Yapılan kontrolde güvenli olmayan asansörlere eksikleri tamamlamak üzere süre verilecek, süre sonunda eksiklikleri tamamlamayan ve güvensiz durumda olan asansörler mühürlenerek hizmet dışı bırakılacaktır.
          Kamuoyuna saygıyla duyurulur.