+90(482) 415 1295

Nusaybin Belediyesi Destek Hattı: 0531 734 64 34

MOR EVGİN MANASTIR’I VE MARİN HARABELERİ’Nİ TURİZME KAZANDIRMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Tarih : 11-01-2021 140 defa incelendi

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Emrullah TEMİZKAN Başkanlığında kırsal mahallemizde bulunan Mor Evgin Manastır’ı ile Marin Harabeleri’ni turizme kazandırma toplantısı yapıldı.

Kaymakamlık Toplantı Salonunda yapılan, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili TEMİZKAN Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabahattin GENÇ, Mardin Müzesi Müdürü Gani TARKAN, Kadir Has Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Nicholas AL-JELOO, Mimar Rabia DAŞ ve Mardin Turizm ve Otelciler Derneği Nusaybin Temsilcisi İlyas AYDIN katıldı.

Mor Evgin Manastır’ı ve Marin Harabeleri’nde yaptıkları incelemeler sonrası yapılması gereken çalışmaların ele alındığı toplantıda, her iki kültürel mekanın tarihi ve kültürel önemine değinildi.

Toplantıda; Mor Evgin Manastır’ı ve Marin Harabeleri’nin turizme kazandırılması ve tanıtılması amacıyla yapılacak çalışmalar konusunda görüşler tartışıldı.